x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O navă de croazieră cu peste 200 de persoane la bord a eșuat în Groenlanda

O navă de croazieră cu peste 200 de persoane la bord a eșuat în Groenlanda

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   09:00
O navă de croazieră cu peste 200 de persoane la bord a eșuat în Groenlanda
Sursa foto: Hepta

O navă de croazieră care transportă peste 200 de persoane a eșuat în Groenlanda. Vapoarele de intervenție au plecat în misiune însă vor ajunge la fața locului vineri.

Comandamentul comun al armatei daneze (JAC) a declarat că cea mai apropiată navă daneză se afla la aproximativ 1.200 de mile nautice.

Nava Ocean Explorer, cu 206 pasageri și membri ai echipajului, a eșuat în Alpefjord, într-un parc național la aproximativ 1.400 km nord-est de capitala Groenlandei, Nuuk, potrivit Sky News.

„O navă de croazieră cu probleme în parcul național este, evident, o îngrijorare. Cel mai apropiat ajutor este departe, unitățile noastre sunt departe, iar vremea poate fi foarte nefavorabilă. Cu toate acestea, în această situație specifică, nu vedem niciun pericol imediat pentru viața umană sau pentru mediu, ceea ce este liniștitor", a explicat comandantul operațiunilor JAC, Brian Jensen.

Autoritățile au luat legătura cu o altă navă de croazieră din zonă căreia i s-a solicitat să rămână în apropiere pentru a ajuta în cazul în care situația se schimbă.

Ocean Explorer a fost inaugurată în 2021 și poate găzdui până la 134 de pasageri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: groenlanda nava croaziera