x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nave de salvare germane, sechestrate în Italia din cauza încălcării legii migrației

Nave de salvare germane, sechestrate în Italia din cauza încălcării legii migrației

de Redacția Junralul    |    03 Iun 2023   •   07:20
Nave de salvare germane, sechestrate în Italia din cauza încălcării legii migrației
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Italia au sechestrat vineri două nave de salvare conduse de organizații caritabile germane pentru că au încălcat regulile privind migrația, a anunțat paza de coastă italiană, potrivit Reuters.

Organizația Mare*Go a anunțat că nu a respectat instrucțiunile de a debarca 36 de migranți în portul sicilian Trapani, ducându-i în schimb pe insula Lampedusa.

Nava de salvare este blocată timp de 20 de zile în Lampedusa, a explicat ONG-ul într-un comunicat, adăugând că pedeapsa va fi completată „probabil cu o amendă" pentru încălcarea noii legislații promovate de Guvernul italian

Paza de coastă italiană a confirmat că a sechestrat această navă, precum și o a doua, Sea-Eye 4, care a acostat în orașul de coastă Ortona, în estul Italiei, cu 49 de migranți la bord.

Premierul Giorgia Meloni a declarat în decembrie că măsurile drastice împotriva navelor deținute de organizații sunt necesare pentru a le împiedica să acționeze ca „bărci feribot" pentru migranți. Cu toate acestea, noile reguli nu au reușit să reducă fluxurile de migrație maritimă.

Aproximativ 50.400 de debarcări au fost înregistrate în 2023, față de aproximativ 19.700 în aceeași perioadă din 2022, potrivit Ministerului de Interne din Italia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nave germane sechestrate