x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Nebunii" Comisiei

"Nebunii" Comisiei

de Irina Cristea    |    14 Noi 2005   •   00:00
"Nebunii" Comisiei

Comisia Europeana recurge la tactici demne de temuta politie comunista rusa pentru a se dispensa de angajatii incomozi.
Cel putin asa sustine cotidianul britanic The Telegraph, potrivit caruia functionarii Comisiei Europene sunt dati afara prin metode abuzive.

TESTE MASLUITE. Una din tacticile folosite la Bruxelles ar fi masluirea testelor psihologice ale angajatilor incomozi pentru ca acestia sa fie calificati drept instabili psihic si, in consecinta, sa fie declarati incompatibili cu functia detinuta in Executivul Uniunii. Portughezul Jose Sequeira se declara drept una din victimele practicilor KGB-iste ale serviciului de Personal al Comisiei. El a anuntat ca va da in judecata forul european pentru ca ar fi fost concediat abuziv in baza unor teste falsificate. "Hipe-productivitate verbala" si "discurs lipsit de sens" sunt doar cateva dintre observatiile trecute in fisa sa de evaluare psihologica. In consecinta, Sequeira a fost concediat pe caz de boala.

MOTIVUL. Portughezul, care lucra la Comisie din 1987, crede ca a fost eliminat pentru ca superiorii l-au banuit multa vreme ca ar detine informatii cu privire la fraude interne si ca ar avea de gand sa dea informatiile in presa. Acum, Jose Sequeira a anuntat ca va da in judecata Comisia pentru ca l-a transformat in tinta unei campanii de discreditare si l-a concediat pe nedrept.

Aceasta practica se instaleaza incetul cu incetul in conditiile in care contractele incheiate cu Comisia sunt foarte avantajoase pentru angajati, scrie The Telegraph. Inainte, "eliminarea" unor functionari incomozi sau neperformanti se facea in schimbul unor generoase compensatii financiare, inclusiv sub forma unor pachete de pensionare timpurie.

×
Subiecte în articol: externe