x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NELSON MANDELA împlineşte azi 95 de ani. Starea de sănătate a EROULUI luptei anti-apartheid "se îmbunătăţeşte constant"

NELSON MANDELA împlineşte azi 95 de ani. Starea de sănătate a EROULUI luptei anti-apartheid "se îmbunătăţeşte constant"

18 Iul 2013   •   09:39
NELSON MANDELA împlineşte azi 95 de ani. Starea de sănătate a EROULUI luptei anti-apartheid "se îmbunătăţeşte constant"
Sursa foto: KIM LUDBROOK/EPA

Starea de sănătate a lui Nelson Mandela 'se îmbunătăţeşte constant', a afirmat joi preşedinţia sud-africană, în condiţiile în care eroul luptei împotriva apartheidului împlineşte joi, 18 iulie, venerabila vârstă de 95 de ani la spital, transmite AFP, potrivit Agerpres. "'Madiba este în continuare spitalizat la Pretoria, dar medicii săi au confirmat că sănătatea acestuia se îmbunătăţeşte constant", a declarat guvernul într-un comunicat.

"Suntem mândri, în calitate de sud-africani, să îl considerăm ca unul dintre noi şi să îi urăm sănătate. Le mulţumim tuturor celor care l-au sprijini pe Madiba în timpul acestei perioade cu o dragoste şi compasiune fără limite", a declarat preşedintele Jacob Zuma.

Născut pe 18 iulie 1918 într-un sat din Africa de Sud, Mandela împlineşte joi 95 de ani, o vârstă pe care nimeni nu credea că el o va atinge având în vedere degradarea stării sale de sănătate. Spitalizat într-o clinică privată din Pretoria, eroul luptei antiapartheid suferă de o recidivă a unei infecţii pulmonare, o sechelă a celor 27 de ani petrecuţi de Mandela în închisoare în timpul regimului rasist al minorităţii naţionaliste albe, pe care l-a combătut până la căderea lui, fără răzbunare.

×