x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nepotul lui Mao Zedong, promovat general de divizie

Nepotul lui Mao Zedong, promovat general de divizie

02 Aug 2010   •   00:00

Mao Xinyu, nepotul lui Mao Zedong, creatorul Republicii Populare Chineze, a fost promovat în gradul de general de divizie al Armatei Populare de Eliberare (APL), a anunţat AFP, citat de Agerpres.



Mao Xinyu (40 ani), cercetător al Academiei de Ştiinţe Militare, a fost promovat cu ocazia împlinirii a 83 de ani de la crearea forţelor armate chineze, precizează cotidianul Global Times.

“Este o promovare naturală. Numărul uriaş de realizări ale lui Mao i-au deschis acestuia drumul spre o promovare”, a declarat un purtător de cuvânt al Academiei de Ştiinţe Militare.

Mao Xinyu, care îi seamănă din punct de vedere fizic legendarului său înaintaş, a scris mai multe romane, între care “Bunicul meu Mao Zedong”.

El este delegat la Conferinţa Consultativă Politică Populară din China (CCPPC, o organizaţie a poporului chinez de front unit patriotic), important organism de cooperare al legislativului chinez.

Presa anunţase această promovare în urmă cu un an, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la proclamarea de către Mao a Republicii Populare Chineze, însă informaţia a fost dezminţită de un purtător de cuvânt militar, explicând că acest eveniment nu se va produce în 2010.

×
Subiecte în articol: externe