x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nepotul lui Mitterrand era atras de "băieţei"

Nepotul lui Mitterrand era atras de "băieţei"

de Sînziana Stancu    |    08 Oct 2009   •   00:00
Nepotul lui Mitterrand era atras de "băieţei"

Ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand, este presat să demisioneze din cauza dezvăluirilor privind tendinţele sale pedofile, explicate cu lux de amănunte într-o carte al cărei autor este.

0-103681-fredericmitterrand.jpgÎn "Viaţa rea", cartea pe care a publicat-o în 2005, Frederic Mitterrand, nepotul fostului preşedinte al Franţei Francois Mitterrand, descrie cum îi plătea pe "băieţii" din Thailanda, care se vindeau pedofililor. "Luasem obiceiul să plătesc pentru băieţi", scrie ministrul, recunoscând că atracţia sa pentru bărbaţii care se prostituau nu a fost deloc diminuată de "detaliile sordide ale acestui gen de trafic".

"Toate aceste ritualuri ale pieţei de tineri, de sclavi sexuali mă aţâţau enorm... abundenţa de tineri foarte atrăgători şi disponibili imediat îmi provoca o mare dorinţă", s-a destăinuit ministrul fără ocolişuri, susţinând însă că nu a fost şi nu este pedofil şi că termenul de "băieţi" a fost ales pentru a descrie mai bine atmosfera de acolo. Goana după industria sexului din Thailanda a atras prea puţin atenţia publicului francez în 2005, când a fost publicată iniţial cartea lui Mitterrand, care era atunci un om de televiziune.

Acum, în schimb, când a devenit ministru al Culturii, fiind "cooptat" de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, cartea cu pricina a intrat în atenţia Guvernului, care a citit-o din scoarţă-n scoarţă şi s-a scandalizat de la "dreapta" la "stânga". Gazul pe foc a fost turnat încă de săptămâna trecută, când ministrul Mitterrand i-a luat apărarea celebrului regizor Roman Polanski, arestat în Elveţia, de unde urma să-şi ridice un premiu pentru întreaga carieră, pentru că, în urmă cu peste 30 de ani, făcuse sex cu o minoră în Statele Unite şi fusese condamnat la închisoare de justiţia americană.

×
Subiecte în articol: externe