x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Aliaţii noştri au memorie scurtă în ceea ce priveşte atacul din 7 octombrie

Netanyahu: Aliaţii noştri au memorie scurtă în ceea ce priveşte atacul din 7 octombrie

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   21:00
Netanyahu: Aliaţii noştri au memorie scurtă în ceea ce priveşte atacul din 7 octombrie
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminica aceasta că aliaţii Israelului au memorie scurtă în ceea ce priveşte atacul comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie 2023 asupra ţării sale şi că Israelul va merge mai departe cu ofensiva sa din Fâşia Gaza, în pofida presiunii internaţionale în creştere, informează Reuters.

"Prietenilor noştri din comunitatea internaţională le spun: aveţi memoria chiar atât de scurtă? Atât de repede aţi uitat de 7 octombrie, cel mai grav masacru comis împotriva evreilor de la Holocaust? Atât de repede sunteţi gata să negaţi dreptul Israelului de se apăra împotriva monştrilor din Hamas?", a spus Netanyahu la începutul şedinţei de cabinet.

Şeful guvernului a reiterat că Israelul va continua ofensiva sa din Gaza, inclusiv în oraşul Rafah, în timp ce va evacua civili din zonele de luptă. AFP aminteşte că în Rafah, oraş situat în sudul Fâşiei Gaza, trăiesc aproape 1,5 milioane de palestinieni, potrivit ONU.

"Nici o presiune internaţională nu ne va împiedica să atingem toate obiectivele războiului nostru" împotriva mişcării palestiniene Hamas, "vom acţiona în Rafah, va dura câteva săptămâni, dar se va întâmpla", a insistat Netanyahu, potrivit unui comunicat de presă transmis de serviciile sale. 

×
Subiecte în articol: netanyahu hamas gaza