x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York Times:5 mari banci fac AFACERI ONEROASE PE CURSUL VALUTAR. Cum vor fi sanctionate?

New York Times:5 mari banci fac AFACERI ONEROASE PE CURSUL VALUTAR. Cum vor fi sanctionate?

de Dan Constantin    |    14 Mai 2015   •   10:58
New York Times:5 mari banci fac AFACERI ONEROASE PE CURSUL VALUTAR. Cum vor fi sanctionate?
Sursa foto: freeimages.com

Cinci mari banci vor fi sanctionate de Departamentul de Justitie al Statelor Unite pentru incalcarea normelor antitrust si fraudarea procedurilor la valutele straine. Editia electronica a cotidianului New York Times precizeaza ca Barclays,JP Morgan Chase, Royal Bank of Scotland si UBS vor pleda vinovate si vor plati amenzi substantiale, anuntul urmand sa fie facut in urmatoarele ore.Amenzile se ridica la mai multe miliarde de dolari.

Articolul prezinta si rezultatele unei investigatii care releva ca la Londra functioneaza un cartel care dirijeaza prin manevre ilegale operatiuni la nivel global de schimburi valutare care cuprind circa 5,3 trilioane dolari zilnic.Diferentele de fus orar si manevrele de curs intre principalele valute aduc profituri uriase bancilor si traderilor avizati care au conexiuni cu grupul mafiot din Londra.

Pana acum au fost investigate si sanctionate doar filiale ale bancilor care activeaza in SUA. Acum sanctiunile privesc entitatile centrale ale institutiilor financiare mentionate.

Senatoarea Elizabeth Warren semnaleaza faptul ca procurorii se poarta cu manusi fata de practicile din Wall Street. La radul lor bancile se plang de penalitatile uriase si de motivele inconsistente ale acuzatiilor

Bancile aflate in vizorul Departamentului american al Justitiei si Comisiei de supraveghere a schimburilor sunt prezente cu operatiuni financiar- bancare si in Romania  

×