x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicușor Dan: După 14 ani, actorii Teatrului Ion Creangă se pot întoarce acasă

Nicușor Dan: După 14 ani, actorii Teatrului Ion Creangă se pot întoarce acasă

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   22:30
Nicușor Dan: După 14 ani, actorii Teatrului Ion Creangă se pot întoarce acasă
Sursa foto: Facebook

Lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă au fost finalizate, iar autoritățile sunt în faza de recepție a clădirii și ulterior de obținere a autorizației de securitate la incendiu. După 14 ani, actorii se pot întoarce acasă, spune Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că reabilitarea clădirii a fost „o întreagă epopee în ultimii ani, cu un lung șir de amânări, opriri ale șantierului, întârzieri la plată, refacerea proiectului, ș.a”.

„Când am preluat mandatul de primar, lucrările erau executate în proporție de aproximativ 60%, iar constructorul, SC Rotary Construcții SRL, se afla în procedura de insolvență și nu dispunea de resurse financiare suplimentare pentru susținerea lucrărilor, ceea ce a dus la un ritm scăzut al execuției. Prin deblocarea conturilor Primăriei Capitalei la finalul anului 2020, am achitat la zi facturile, fără a înregistra întârzieri în plata acestora, astfel încât să finalizăm acest obiectiv de investiții”, a explicat primarul.

Conform acestuia, au fost finalizate lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare la Sala Mare a Teatrului Creangă, iar acum autoritățile sunt în faza de recepție a clădirii și ulterior de obținere a autorizației de securitate la incendiu.

„Actorii vor juca prima piesă pe scena din Piața Amzei 13 în stagiunea din septembrie”, a precizat Nicușor Dan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan teatru ion creanga