x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nina Hrușciova despre conflictul din Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât în criza rachetelor din Cuba

Nina Hrușciova despre conflictul din Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât în criza rachetelor din Cuba

30 Apr 2022   •   23:50
Nina Hrușciova despre conflictul din Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât în criza rachetelor din Cuba
Sursa foto: Hepta

Rusia și Occidentul sunt mai aproape de un război nuclear decât în timpul crizei rachetelor din Cuba, este de părere strănepoata fostului președinte sovietic, Nikita Hrușciov, potrivit Sky News.

Ea a avertizat că războiul din Ucraina este mai periculos deoarece niciuna dintre părți nu pare pregătită să „dea înapoi".

„Ceea ce a salvat cu adevărat lumea la acea vreme a fost faptul că atât Hrușciov, cât și Kennedy, indiferent ce credeau despre ideologia celuilalt și nu erau de acord cu ea, și nu au vrut să cedeze și să clipească primii, totuși, atunci când a apărut amenințarea unui potențial conflict de orice fel, au dat imediat înapoi. Suntem mai aproape de mai multe probleme, nucleare, decât în orice alt mod, pentru că nu văd astăzi nicio parte, în special partea rusă, dând înapoi, și asta este ceea ce mă sperie cel mai mult", a explicat Nina Hrușciova pentru BBC.

Hrușciova a mai spus că este „clar" că actualul conflict este un război prin intermediari între Occident și Rusia, în care Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion".

Nina Hrușciova este academician iar străbunicul său a fost președintele URSS în timpul crizei din 1962.

×
Subiecte în articol: Rusia occident nina hrusciova