x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi propuneri pentru unificarea piețelor de capital din UE

Noi propuneri pentru unificarea piețelor de capital din UE

25 Noi 2021   •   17:20
Noi propuneri pentru unificarea piețelor de capital din UE
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

UE continuă procesul de unificare a piețelor de capital prin lansarea a patru propuneri legislative. Demersul vine la 6 ani de la prima inițiativă și după un an de la ultima acțiune în acest sens, scrie Bloomberg.

Comisia Europeană, propune astfel un nou set de reguli care au drept scop înlăturarea barierelor dintre cele 27 de piețe financiare, îmbunătăţirea procedurilor prin care companiile pot atrage finanţări în interiorul UE, competiția cu alte burse importante ale lumii, precum cea de la Londra.

Propunerile CE:

- crearea unor fluxuri de date între mai multe centre de tranzacţionare
- revizuirea Directivei Administratorilor de Fonduri de Investiţii Alternative prin oferirea unei mai mari protecţii investitorilor, însă delegările transfrontaliere ar rămâne neschimbate
- reforme pentru oferirea accesului publicului la datele financiare ale companiilor şi produselor financiare din UE prin intermediul unui singur punct de acces
- schimbări ale fondurilor de investiţii pe termen lung care ar ajuta companiile să marketeze produsele, fiind vizaţi în principal investitorii de retail.

Aceste propuneri trebuie aprobate și adoptate de statele UE şi Parlamentul European. 

Comisia Europeană mai vrea  să relaxeze o parte din regulile de listare pentru companiile care vor să obţină finanțare pe burse (IPO).

 

×
Subiecte în articol: burse ue