x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noriega, şapte ani de închisoare

Noriega, şapte ani de închisoare

de Sînziana Stancu    |    08 Iul 2010   •   00:00

Fostul dictator panamez Manuel Noriega a fost condamnat de Tribunalul Corecţional din Paris la 7 ani de închisoare pentru spălare de bani proveniţi din traficul cu droguri.



Tribunalul a ordonat şi confiscarea celor 2,3 milioane de euro blocate în conturile franceze ale fostului dictator, informează AFP.

Noriega, în vârstă de 76 de ani, a fost extrădat la 26 aprilie de Statele Unite, unde petrecuse 20 de ani într-o închisoare din Miami pentru trafic de droguri. În vârstă de 76 de ani, a fost acuzat în Franţa de spălare de bani proveniţi din acest trafic, pe care îi investise în imobiliare de lux în această ţară. Iniţial, acuzarea ceruse pedeapsa maximă, de 10 ani de închisoare, împotriva fostului dictator, în urma unui rechizitoriu care s-a referit la o "organizaţie structurată în interesul unei persoane", iar avocaţii lui, Olivier Metzner şi Yves Leberquier, pledaseră pentru eliberarea lui. Fost colaborator al CIA, Noriega a fost arestat de trupele americane, după invazia în Panama, în 1989. În vremea respectivă s-a spus că arestarea lui Noriega ar fi eclipsat acoperirea de presa internaţională a evenimentelor petrecute în România, o dată cu prăbuşirea regimului comunist şi executarea cuplului Ceauşescu, acestea petrecându-se aproape simultan.

×
Subiecte în articol: externe