x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou referendum asupra Brexit?

Nou referendum asupra Brexit?

17 Sep 2018   •   10:21
Nou referendum asupra Brexit?

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a îndemnat la organizarea unui al doilea referendum asupra Brexit, avertizând că Marea Britanie este în pericol de a se separa de Uniunea Europeană fără să ajungă la un acord cu aceasta, a informat, ieri, dpa.

Într-un articol publicat  în „The Observer”, Khan a declarat că „timpul se scurge cu rapiditate”,  în timp ce guvernul condus de Theresa May pare a fi „nepregătit şi într-o stare de confuzie”. Eşecul de a ajunge la un acord cu oficialitățile de la Bruxelles sau perspectiva unui „acord prost” ar putea face ca Marea Britanie să piardă 500.000 de locuri de muncă și să nu aibă personal suficient în spitale, iar business-ul britanic să sufere pierderi, în timp ce poliţia s-ar confrunta cu tulburări în societatea civilă, a atenţionat primarul Londrei. „Nu cred că May are mandat să se joace atât de flagrant cu economia şi mijloacele de subzistenţă ale oamenilor”, a subliniat Khan, membru al Partidului Laburist, aflat în opoziţie. El a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, înainte de referendumul din 2016. Khan nu joacă un rol direct în procesul pentru Brexit, însă el este un membru foarte influent al clasei politice britanice. Între timp, Theresa May, ameninţată cu o „rebeliune” în cadrul propriului partid legată de Brexit, s-a declarat ieri „agasată” de speculaţiile privind viitorul său politic. Într-un interviu acordat BBC, cu şase luni înainte de Brexit, May a afirmat că se concentrează doar asupra acordului de ieşire din UE, în curs de negociere.

 

Sadiq Khan nu are încredere în capacitatea Theresei May de a se descurca în negocierile dure cu liderii Uniunii Europene.

 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a îndemnat la organizarea unui al doilea referendum asupra Brexit

×