x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și Noua Zeelandă interzice TikTok pe telefoanele mobile ale parlamentarilor

Și Noua Zeelandă interzice TikTok pe telefoanele mobile ale parlamentarilor

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   11:30
Și Noua Zeelandă interzice TikTok pe telefoanele mobile ale parlamentarilor
Sursa foto: Hepta

Și Noua Zeelandă interzice aplicația TikTok, deținută de chinezi, pe telefoanele de serviciu ale parlamentarilor. Măsuri similare sunt luate în Marea Britaniei, Cehia, Canada și Belgia.

Noua Zeelandă a anunțat vineri că va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la rețeaua parlamentară a țării din cauza preocupărilor legate de securitatea cibernetică, devenind cea mai recentă națiune care limitează utilizarea aplicației pe telefoanele mobile ale parlamentarilor, notează Reuters.

Îngrijorările au crescut la nivel mondial cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze datele de localizare și de contact ale utilizatorilor prin intermediul ByteDance, compania mamă chineză a TikTok.

Profunzimea acestor preocupări a fost subliniată săptămâna aceasta, când administrația Biden a cerut ca proprietarii chinezi ai TikTok să își cedeze participațiile sau aplicația ar putea fi interzisă în SUA.

În Noua Zeelandă, TikTok va fi interzisă pe toate dispozitivele cu acces la rețeaua parlamentului până la sfârșitul lunii martie.

Directorul executiv al Serviciului Parlamentar, Rafael Gonzalez-Montero, a declarat într-un e-mail pentru Reuters că decizia a fost luată în urma sfaturilor primite de la experți în securitate cibernetică și a discuțiilor din cadrul guvernului și cu alte țări.

Se pot face excepții pentru cei care au nevoie de aplicație ca să lucreze, a adăugat el.

ByteDance nu a comentat situația.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tik tok noua zeelandă