x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul șef al diplomației britanice, într-o vizită-fulger în teritoriile palestiniene

Noul șef al diplomației britanice, într-o vizită-fulger în teritoriile palestiniene

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   10:30
Noul șef al diplomației britanice, într-o vizită-fulger în teritoriile palestiniene
Sursa foto: Hepta

David Lammy, noul șef al diplomației britanice, a mers în Israel și în Teritoriile Palestiniene pentru a cere încetarea imediată a focului. Totodață, Lammy a militat pentru eliberarea ostaticilor. David Lammy a fost numit duminică în poziția de secretar de externe în guvernul laburist.

David Lammy a cerut încetarea imediată a focului în Gaza în timpul primei sale vizite în Israel și în Teritoriile Palestiniene în calitate de secretar de externe.
„Sunt aici să fac eforturi pentru o încetare a focului. Pierderea de vieți omenești din ultimele luni... este îngrozitoare. Trebuie să înceteze”, a spus Lammy, potrivit BBC.

El a cerut eliberarea tuturor ostaticilor ținuți în Gaza și o creștere a ajutorului către palestinieni.

Noul șef al diplomației britanice a purtat discuții cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu premierul Autorității Palestiniene, Mohammad Mustafa. El urmează să se întâlnească cu președintele israelian Isaac Herzog și cu familiile unor ostatici.

Partidul Laburist, câștigător detașat al alegerilor parlamentare, s-a confruntat cu critici din partea unor alegători musulmani cu privire la poziția față de conflictul dintre Israel și Hamas. Mulți susținători consideră că Partidul Laburist este insuficient de critic la adresa Israelului. Noul guvern se confruntă cu decizii importante, inclusiv cea privitoare la oprirea vânzărilor de arme către Israel. De asemenea, laburiștii s-au angajat să recunoască statul palestinian, dar nu au spus când vor face acest lucru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: David Lammy teritoriile palestiniene