x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza virusului COVID-19 în țările scandinave

Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza virusului COVID-19 în țările scandinave

11 Mar 2020   •   15:42
Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza virusului COVID-19 în țările scandinave
Sursa foto: pixabay.com

În țările din nordul Europei nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de infecția cu COVID-19, deși până acum sunt circa o mie de cazuri confirmate în această regiune, potrivit AFP. 

Bilanțul global al deceselor este de 4.250 de persoane, iar 117.000 de oameni sunt infectați. 

Cele mai afectate state sunt China, Italia, Coreea de Sud, Iran și Franța. 

Dintre cele 76 de cazuri confirmate în Islanda, niciunul nu a necesitat spitalizare. În Norvegia, 277 de persoane contaminate au fost spitalizate.

Motivul acestor rezultate îl constituie "O populaţie cu o stare generală de sănătate bună, vaccinată, sistemul de sănătate gratuit, nivelul redus al fumatului şi  al noxelor industriale", după cum a explicat Oystein Olsvik, profesor de microbiologie medicală la Universitatea din Tromso (Norvegia).

Cei mai afectați de infectare cu coronavirus sunt turiștii. 

Media de vârstă a persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 este de 44 de ani în Norvegia. Aceștia au simptome ușoare, iar infecția a fost contactată ca urmare a vacanțelor de schi efectuate în Italia și Austria. 

"În comparaţie cu Italia, unde o mare parte dintre persoanele infectate au vârste înaintate, ceea ce dovedeşte că virusul nu este periculos pentru tinerii cu o stare de sănătate bună, dar poate fi foarte grav pentru vârstnici", a precizat Johan von Schreeb, profesor la Institutul Karolinska din Stockholm.

Turiștii care se întorc din călătorii în zone de risc sunt ținuți două săptămâni în carantină la domiciliu.

"Diagnosticăm aceste cazuri probabil la doar o zi sau două după apariţia primelor simptome, care sunt foarte uşoare", a explicat adjunctul ministrului Sănătăţii din Islanda, Kjartan Hreinn Njalsson. 
 

×
Subiecte în articol: coronavirus tari nordice