x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Număr alarmant de mare de migranți minori neînsoțiți au ajuns în Ungaria

Număr alarmant de mare de migranți minori neînsoțiți au ajuns în Ungaria

01 Oct 2015   •   14:27
Număr alarmant de mare de migranți minori neînsoțiți au ajuns în Ungaria
Sursa foto: FOTO: MTI

În Ungaria au sosit în acest an 8.600 de migranţi minori neînsoţiţi, iar numărul lor creşte zilnic cu 15-20, a declarat joi secretarul de stat pentru afaceri sociale, Karoly Czibere, transmite MTI.

Ca răspuns la numărul în creştere de migranţi minori neînsoţiţi, guvernul ungar a accelerat din luna august procedurile vizând protecţia lor, scurtând termenele şi suplimentând personalul necesar, a precizat oficialul.

Totodată, guvernul a cheltuit 116 milioane de forinţi (371.000 de euro) pentru a suplimenta numărul de locuri disponibile, de la 34 la 130, în centrul de primire din localitatea Fot, de lângă Budapesta.

Potrivit lui Karoly Czibere, este probabil ca minorii nou-sosiţi să rămână în Ungaria, dar acest lucru este încă dificil de estimat. Până acum, 90% dintre minorii neînsoţiţi ajunşi în Ungaria au fost băieţi de 16-17 ani, care au părăsit ţara după o scurtă perioadă.

Spre deosebire de situaţia anterioară, majoritatea minorilor plasaţi acum în centrul de la Fot sunt fete sub 16 ani, a precizat secretarul de stat.

Conform acestuia, guvernul este pregătit să-şi pună la dispoziţie casa de vacanţă de la Balatonoszod pentru a găzdui copii ajunşi fără familii în Ungaria.

×
Subiecte în articol: copii migranti