x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Număr de telefon vândut pentru 250.000 de euro: Ce îl face special?

Număr de telefon vândut pentru 250.000 de euro: Ce îl face special?

12 Iul 2024   •   09:00
Număr de telefon vândut pentru 250.000 de euro: Ce îl face special?
Sursa foto: Unsplash.com

Un număr de telefon considerat norocos a fost vândut pentru suma impresionantă de 2,25 milioane de yuani (aproximativ 300.000 de dolari sau 254.477 de euro) în cadrul unei licitații desfășurate în China, informează AFP.

Licitație intensă pentru un număr norocos

La evenimentul organizat în weekend, peste 5.000 de persoane au participat pentru a obține acest număr de telefon special, care se termină cu cinci cifre de 8. În cultura chineză, cifra 8 este considerată norocoasă, deoarece cuvântul „opt” în mandarină este omonim cuvântului „prosperitate”.

Superstițiile chinezești și numerele norocoase

În China, numerele de telefon norocoase sunt foarte căutate, în special de companii care doresc să-și impresioneze clienții sau de persoane bogate care cred în puterea numerelor. Cifra 8 este asociată cu norocul și succesul, un exemplu notabil fiind ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, care a început oficial la ora 8:08, pe data de 8 august.

Recorduri și superstiții

Cel mai scump număr de telefon licitat vreodată în China se încheia cu opt cifre de 7, o altă cifră considerată norocoasă, simbolizând avansarea și esența vieții. Acesta a fost vândut pentru 3,91 milioane de yuani. Pe de altă parte, cifra 4 este evitată în mod obișnuit deoarece în mandarină se pronunță asemănător cuvântului „moarte”.

Concluzie

Chiar dacă nu se știe dacă noul proprietar al numărului de telefon va avea parte de noroc, cel care a vândut numărul a avut cu siguranță un câștig considerabil, ceea ce confirmă asocierea cifrei 8 cu prosperitatea, potrivit Ziarul Ring.

×
Subiecte în articol: numar de telefon china noroc