x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie la o nuntă din Irak: Peste 100 de morți și 150 de răniți într-un incendiu uriaș

Tragedie la o nuntă din Irak: Peste 100 de morți și 150 de răniți într-un incendiu uriaș

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   09:45
Tragedie la o nuntă din Irak: Peste 100 de morți și 150 de răniți într-un incendiu uriaș
Sursa foto: Twitter

Peste 100 de persoane au murit și 150 au fost rănite într-un incendiu izbucnit la o petrecere de nuntă în provincia irakiană Ninive.

Guvernatorul adjunct al provinciei, Hassan al-Allaq, a declarat pentru Reuters că 113 persoane au fost confirmate ca fiind decedate, în timp ce mass-media de stat a anunțat un bilanț de cel puțin 100 de morți și 150 de răniți.

Incendiul a afectat o sală de evenimente după ce au fost aprinse focuri de artificii în timpul petrecerii, a anunțat apărarea civilă locală, potrivit presei de stat.

„Cei care au reușit, au ieșit, iar cei care nu au reușit, au rămas blocați”, a declarat un tânăr de 34 de ani care a reușit să scape.

Un video realizat de un corespondent Reuters la fața locului arătă pompierii care se cățărau pe ruinele carbonizate ale clădirii, în căutarea victimelor.

Ambulanțe și echipaje medicale au fost trimise la fața locului de către autoritățile federale irakiene și de către regiunea semi-autonomă Kurdistan din Irak, potrivit declarațiilor oficiale.

Informațiile preliminare au indicat că imobilul a fost construit din materiale de construcție extrem de inflamabile, ceea ce a contribuit la prăbușirea sa rapidă, a transmis presa de stat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu urias nunta irak