x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O activistă anticorupție a murit după ce a fost atacată cu acid sulfuric

O activistă anticorupție a murit după ce a fost atacată cu acid sulfuric

05 Noi 2018   •   17:12
O activistă anticorupție a murit după ce a fost atacată cu acid sulfuric
Sursa foto: Facebook

O activistă anticorpuție din Ucraina a murit din cauza rănilor provocate de un atac cu acid, duminică. Incidentul a dus la proteste și la îngrijorări venite din partea oficialilor europeni în legătură cu violențele împotriva societății civile, scrie The Guardian

Investigațiile Katerynei Handzyuk în legătură cu abuzurile poliției și corpuției de la nivel politic din Kherson, un oraș port la Marea Neagră, au înfuriat oficialii locali. În luna iulie, un bărbat a stropit-o cu acid sulfuric când a ieșit din casă. Handzyuk a suferit arsuri pe 30% din corp, însă a continuat să vorbească despre corupție de pe patul de spital. 
Activista a fost supusă la 11 operații înainte să moară din cauza rănilor.
Președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a cerut ca atacatorii să fie pedepsiți. Cinci suspecți au fost arestați, inclusiv un fost polițist bănuit că a condus atacul. 
Între timp, sute de oameni s-au adunat în fața Ministerului de Interne din Kiev pentru a solicita ca poliția să găsească atacatorii. În plus, membri Comisiei Europene au solicitat o investigație dură cu privire la moartea activistei.

×