x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bucată dintr-un avion implicat în atentatele din 11 Septembrie 2001, descoperită la New York (VIDEO)

O bucată dintr-un avion implicat în atentatele din 11 Septembrie 2001, descoperită la New York (VIDEO)

27 Apr 2013   •   08:10
O bucată dintr-un avion implicat în atentatele din 11 Septembrie 2001, descoperită la New York (VIDEO)

Poliţia din New York a anunţat ieri că a găsit, în apropiere de locul atentatelor de la 11 Septembrie, o bucată de avion care provenea de la unul dintre aparatele care au lovit turnurile gemene ale World Trade Center. 

"O parte dintr-un tren de aterizare, care pare să provină de la unul dintre avioanele distruse la 11 Septembrie 2001, a fost descoperită înţepenită în spatele" a două imobile din Manhattan, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Paul Browne, potrivit Mediafax. Cele două imobile, unul situat la 51 Park Place şi altul la 50 Murray Street, se află la două străzi distanţă de unde se afla World Trade Center. Browne a adăugat că bucata din avion purta "un număr de identificare Boeing clar vizibil".

Această bucată de avion a fost descoperită din greşeală în urma unei inspecţii a părţii din spate a imobilului din 51 Park Place, la solicitarea proprietarului. Inspectorii au chemat poliţia miercuri, după ce au descoperit ceea ce credeau că este o maşinărie deteriorată.

2.753 de persoane au fost ucise în atentatele de la 11 Septembrie la New York, când două avioane de pasageri au fost prăbuşite de către comando-uri ale Al-Qaida în turnurile gemene ale World Trade Center. În total, aproximativ 21.817 rămăşiţe umane au fost găsite, dintre care doar 59 la sută au fost identificate.

×