x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fată de 13 ani, de origine română, şi-a răpit nepoata

O fată de 13 ani, de origine română, şi-a răpit nepoata

19 Iul 2010   •   00:00

Custodia unei fetiţe, răpită de o mătuşă de 13 ani, de origine română, face obiectul unei dezbateri în statul american Arizona. Autorităţile federale înceară să elucideze împrejurările în care micuţa a fost luată de o mătuşă de origine română, acum şapte ani, şi dusă 370 de mile depărate, la un cuplu de români.

Sub titlul "Fetiţă dispărută în urmă cu şapte ani a fost găsită. Dar oare ea a vrut să fie?", publicaţia britanică The Independent relatează cazul unei fetiţe născute în 2002, care a fost răpită după 13 luni de o mătuşă, copilul fiind găsit la şapte ani de la dispariţie în urma unui telefon anonim.
Doi români din America sunt suspectaţi de răpirea, în 2003, a copilului, cazul fiind recent redeschis. Agenţii federali încearcă să pună cap la cap piesele dosarului pentru a vedea cine se face vinovat de răpirea micuţei şi în custodia cui trebuie să ajungă.

Detectivii californieni fac cercetări în acest caz pentru a desluşi perioada confuză pe care a trăit-o micuţa răpită în 2003 de către mătuşa ei, de la un restaurant.

Potrivit sursei citate, până la momentul găsirii, fetiţa ştia că se numeşte Sandra, numele ei real fiind de fapt Amber Nicklas. Micuţa a fost găsită şi identificată de detectivii californieni la 14 iulie.

În urma unui pont anonim, poliţiştii au făcut verificări la o adresă din statul Arizona, unde un cuplu de români se ocupau cu vânzarea de palmieri şi cititul în cărţi de tarot.

Cei doi, pe care micuţa Amber îi recunoştea ca fiind "mama şi tata", au încercat să o ascundă, dar fetiţa a fost găsită de ofiţeri sub un morman de haine şi prosoape, la duş. Plângea şi era speriată când a aflat că trebuie să îi insoţească pe anchetatori din singurul loc stabil pe care l-a cunoscut vreodată, mai precizează The Independent.

Ancheta a relevat faptul că Amber s-a născut în 2002 şi că este fiica unei femei depedente de droguri. Din această cauza fetiţa a fost "pasată" bunicii biologice.

Protecţia copilului a catalogat ca neadecvată această măsură, astfel că fetiţa a ajuns în grija unor părinţi adoptivi. La sfârşitul lunii septembrie 2003, Amber a mers cu părinţii adoptivi şi cu alte trei surori ale mamei sale, mai tinere, în cadrul unei vizite supravegheate, la un restaurant din Norwalk, statul California.

În timp ce luau toţi masa, două dintre mătuşile mai tinere ale fetiţei le-au distras atenţia părinţilor adoptivi, oferind astfel posibilitatea celei de-a treia mătuşe, Sabrina Nicklas, de doar 13 ani, să o ia pe micuţă şi să dispară.

Ancheta poliţiei de la acea vreme nu a avut niciun rezultat, iar subsecvent cele două mătuşi, care s-au ocupat de distragerea atenţiei cuplului adoptiv, au fost trimise la şcoala de corecţie pentru implicarea lor din acest caz.
Sursa citată arată că încă nu s-a putut stabili cum a ajuns micuţa de la mătuşă la cuplul de români din statul Arizona, dar că, potrivit informaţiilor oficiale furnizate, cei doi români erau cunoscuţi de cel puţin unul dintre mebrii familiei naturale a fetiţei.

Potrivit The Independent, cuplul român a respins implicarea lor în vreun fel în cazul răpirii micuţei arătând, prin avocatul lor, că bunica naturală a fetiţei, care este de asemenea de origine română, a fost cea care a adus-o pe Amber la ei, în 2003, pe motiv că mama sa naturală este dependentă de droguri. Tot bunica naturală ar fi fost cea care le-a spus că numele fetiţei este Sandra.

Autorităţile au reuşit identificarea fetiţei prin compărarea amprentei din talpă cu cea luată la naştere şi trecută în certificatul de naştere.
Amber a fost adusă în statul Los Angeles de către şerifi şi va rămâne în custodia organelor abilitate până când se va decide rolul avut de cuplu de români în răpirea acesteia. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe