x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O rachetă loveşte Palatul Prezidenţial din Kabul

O rachetă loveşte Palatul Prezidenţial din Kabul

18 Aug 2009   •   00:00

Cu doar două zile înaintea alegerilor prezidenţiale, o rachetă a lovit Palatul Prezidenţial din Kabul şi alta a vizat sediul poliţiei din capitala afgană. Conform oficialităţilor locale nu au existat victime omeneşti.



Primul proiectil a produs pagube în ultrafortificatul complex prezidenţial din centrul capitalei afgane. Cel de-al doilea a lovit sediul central al poliţiei, situat în apropiere. De la începutul lunii, insurgenţii islamişti, care vor să submineze buna desfăşurare a scrutinului, au atacat de două ori cu rachete Kabulul. Acest gen de atac a fost relativ rar, în ultimii ani, în capitala Afganistanului.

Într-un mesaj difuzat în această dimineaţă, purtătorul de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid a revendicat în numele mişcării pe care o reprezintă atacul produs în cursul nopţii de luni spre marţi, fără a furniza detalii suplimentare privind acţiunea militară. Sâmbătă, militanţi islamişti au lansat cea mai violentă operaţiune din ultimele cinci luni, la Kabul. Un atacator sinucigaş a atacat sediul trupelor occidentale din zonă, omorând şapte afgani şi rănind zeci de persoane

×
Subiecte în articol: externe