x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O reclamă controversată, considerată legală de un tribunal din Franţa

O reclamă controversată, considerată legală de un tribunal din Franţa

22 Noi 2018   •   14:49
O reclamă controversată, considerată legală de un tribunal din Franţa
Sursa foto: TGV

Un tribunal din Franţa a hotărât că posterele care surprind o femeie care ţipă, în timp ce este legată pe o cale ferată, şi care urmează să fie ucisă de un tren care se apropie, nu sunt ilegale, scrie The Guardian.

Reclama a stârnit controverse şi a fost acţionată în instanţă, după ce au apărut mai multe postere în oraşul francez Beziers, în luna decembrie a anului trecut, pentru a spirjini o campanie locale prin care se solicită introducerea trenurilor de mare viteză (TGV) în zonă.

Posterul este însoţit de mesajul: “Cu un TGV ar fi suferit mai puţin!”

Criticii spun că imaginea şi mesajul reprezintă un sprijin pentru violenţa împotriva femeilor şi au solicitat primarului din Beziers, Robert Menard, să le dea jos. Campania a început la doar câteva luni după ce Emilie Hallouin a fost ucisă de partenerul ei, în nordul Franţei, fiind legată pe o cale ferată a unui tren TGV.

În această săptămână, tribunalul administrativ din Montpellier a hotărât că posterele surprind “un umor provocator şi îndoielnic”, însă “nu promovează violenţa împotriva femeilor şi nu ţintesc niciun tip de persoană în mod deosebit”.

“Aceste postere nu sunt un atac la demnitatea umană şi nu constituie o formă de hărţuire asupra femeilor”, a adăugat judecătorul.

Cu toate acestea, posterele au fost eliminate, primarul afirmând că acestea şi-au atins scopul şi au atras atenţia asupra dorinţei cetăţenilor din Beziers.

 

 

 

×