x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă a decedat în inundaţiile din Sicilia

O româncă a decedat în inundaţiile din Sicilia

04 Oct 2009   •   00:00

Numele unei îngrijitoare românce, Monica Balascuia, în vârstă de 61 de ani, apare menţionat de presa italiană în listele cu numele victimelor îngropate sub nămol de inundaţiile aluvionare produse joi seara în provincia Messina din Sicilia.



Potrivit site-ului Tele90.it, românca a murit acoperită sub dărâmăturile imobilului prăbuşit de violenţa torentului de apă şi nămol, în timp ce încerca să o salveze pe bătrâna italiană pe care o îngrijea, Concetta Cannistraci, de 71 de ani. Ambele femei au murit, corpurile lor fiind dezgropate vineri seara în localitatea Scaletta Zanclea de sub dărâmături şi noroi şi ar fi fost identificate ulterior. Informaţia despre naţionalitatea română a îngrijitoarei de 61 de ani este menţionată şi de cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit publicaţiei LiveSicilia.it, o altă româncă a fost salvată vineri în provincia Messina de echipele Protecţiei Civile italiene după ce s-a prăbuşit casa în care locuia la Scaletta Zanclea, informează LiveSicilia.it. Pentru salvarea ei a fost folosit un elicopter, după care a fost transportată la spital, deoarece avea un picior fracturat, însă starea ei nu ar fi gravă, precizează sursa citată care nu menţionează totuşi numele acestei femei. Până în prezent, potrivit agenţiei ANSA, bilanţul oficial al morţilor este de 22 de persoane, însă ar mai putea creşte în următoarele ore în condiţiile în care se ridică la 35 numărul celor daţi dispăruţi în localităţile Scaletta Zanclea, Giampilieri, Molino, Altolia, Briga Superiore de lângă oraşul Messina.

În spitalele din Messina sunt internaţi şi circa 80 de răniţi, în timp ce numărul sinistraţilor s-ar ridica la 500-600 de persoane. În zonă se va deplasa duminică şi premierul Silvio Berlusconi, care va survola din elicopter localităţile sinistrate, fiind încă foarte dificil de ajuns în cele două văi în care se află orăşelele inundate de apă şi aluviuni. Berlusconi anunţase iniţial că va merge de sâmbătă în zonă, însă a renunţat când şi-a dat seama că prezenţa sa va îngreuna operaţiunile de salvare în care sunt implicaţi peste 1.100 de pompieri, angajaţi ai Protecţiei Civile, militari şi poliţişti.

×
Subiecte în articol: externe