x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă a născut într-o închisoare spaniolă

O româncă a născut într-o închisoare spaniolă

de Carmen Plesa    |    01 Feb 2011   •   19:17

O deţinută româncă ce-şi ispăşea pedeapsa în penitenciarul provincial El Acebuche, din Almeria, a născut duminică noaptea în infirmeria închisorii. "A început să simtă dureri, a fost transferată la infirmerie pentru consultaţie şi n-a mai fost timp să fie dusă cu ambulanţa la spitalul Torrecárdenas. I s-a rupt apa când era pe masa de consultaţii şi medicul a văzut că naşterea progresa, aşa că a fost nevoit să improvizeze o cameră de naştere. În mai puţin de 10 minute copilul a ieşit şi era sănătos”, a declarat directorul adjunct al penitenciarului pentru Diario de Almería. Juan Martínez a mai precizat că acesta este un caz fără precedent în istoria penitenciarului din Almeria şi, probabil, prima experienţa de acest tip pentru medic şi pentru personalul sanitar care au ajutat-o pe mamă.
 
Acesta este al patrulea copil al româncei de 23 de ani, care-i avertizase pe funcţionarii penitenciarului că celelalte naşteri au fost foarte rapide şi că travaliul nu durează nici jumătate de oră. Penitenciarul a asigurat că va avea totul pregătit pentru transportarea deţinutei la maternitate, însă copilul a apărut pe lume cu trei zile mai devreme decât prevăzuse medicul.

Mama şi copilul au fost transferaţi la spital şi de acolo vor merge într-o unitate penitenciară specială, unde stau deţinute care au copii mici.

În închisoarea El Acebuche mai sunt două deţinute însărcinate, ambele românce. Una trebuie să nască în martie, alta în aprilie. O alta deţinută, tot româncă, a născut înainte de Crăciun.

Toate cele patru românce au ajuns în închisoare după ce au fost condamnate pentru diverse furturi, potrivit publicaţiei spaniole.

×