x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O ţestoasă furată luna trecută de la o grădină zoologică din Scoţia a fost găsită într-un parc public

O ţestoasă furată luna trecută de la o grădină zoologică din Scoţia a fost găsită într-un parc public

13 Mar 2018   •   22:00
O ţestoasă furată luna trecută de la o grădină zoologică din Scoţia a fost găsită într-un parc public

Un exemplar de ţestoasă cu picioare roşii furat de la o grădină zoologică din Scoţia a fost readus în spaţiul din care a dispărut luna trecută, relatează marţi Press Association.

Ţestoasa Huck a dispărut în luna februarie din spaţiul său de la Edinburgh Butterfly & Insect World din Lasswade, iar personalul grădinii zoologice s-a temut că sănătatea reptilei ar putea fi pusă în pericol din cauza lipsei lămpilor speciale cu care era obişnuită şi a alimentaţiei specifice.

Poliţia şi Societatea scoţiană pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (SPCA) au demarat operaţiunile de căutare a ţestoasei în vârstă de opt ani, vedeta grădinii zoologice.

Huck a fost găsit joi seara de o persoană care îşi plimba câinele într-un parc public din zona Muirhouse din Edinburgh, conform BBC.

"Suntem atât de fericiţi că l-am ajutat pe Huck să ajungă acasă", a declarat Sarah Auldsmith, responsabilă în cadrul SPCA.

"Persoana care a sunat l-a observat în timp ce câinele ei a fost văzut tăvălindu-se lângă el, aşa că ea l-a luat acasă înainte să ne apeleze la linia telefonică pentru asistenţă. L-am dus la centrul nostru din Balerno, iar directoarea centrului, Diane, l-a recunoscut imediat", a explicat Auldsmith.

Huck a fost verificat de un veterinar care i-a fost implantat un microcip.

Lyndsey Paget, una dintre îngrijitoarele lui Huck de la Edinburgh Butterfly & Insect World a declarat că "toată lumea a fost absolut copleşită de bucurie să afle că este teafăr şi în siguranţă".

Poliţia încearcă în continuare să dea de urma persoanei care a furat ţestoasa. "Este o mare uşurare că Huck a fost găsit şi că este bine, însă încă suntem pe urmele celor responsabili de acest furt", a declarat ofiţerul de poliţie Ian Worrall care a adresat un apel persoanelor care cunosc informaţii despre acest caz să contacteze imediat autorităţile.AGERPRES

×
Subiecte în articol: testoasa