x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama: "Deocamdată nu văd posibilă o soluţie militară la criza din Siria"

Obama: "Deocamdată nu văd posibilă o soluţie militară la criza din Siria"

11 Feb 2014   •   22:38
Obama: "Deocamdată nu văd posibilă o soluţie militară la criza din Siria"

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat marţi, la conferinţa de presă comună cu omologul său francez, Francois Hollande, care efectuează o vizită oficială la Washington, că deocamdată nu vede posibilă o soluţie militară la criza din Siria, transmit agenţiile Reuters şi EFE.

'În acest moment, nu cred că există o soluţie militară, dar situaţia este fluidă şi continuăm să examinăm toate soluţiile posibile pentru a rezolva această problemă', a spus liderul american.

Totodată, el a acuzat Rusia de blocarea unei rezoluţii ONU care ar fi înlesnit distribuirea ajutoarelor umanitare în Siria, unde situaţia de pe teren este 'cumplită'. De asemenea, Obama a asigurat că ţara sa şi Franţa vor continua să sprijine 'opoziţia moderată' siriană şi consideră că la ultima rundă a negocierilor de pace de la Geneva aceasta din urmă a fost mai 'coerentă' şi mai 'unită', dar a admis că tratativele sunt 'departe de atinge' obiectivul încetării războiului. În acest context, liderul de la Casa Albă a cerut să se menţină presiunea asupra regimului sirian, dar şi asupra unor ţări precum Iran şi Rusia pentru acestea să înţeleagă faptul că 'un colaps al Siriei nu este în interesul nimănui'.

Statele Unite şi Franţa au făcut anul trecut front comun în favoarea unei intervenţii militare în Siria, după o presupusă folosirea a armelor chimice de către armata siriană împotriva civililor, dar au renunţat la această iniţiativă după ce Rusia a propus, şi regimul de la Damasc a acceptat, ca arsenalul chimic sirian să fie distrus sub control internaţional, proces aflat în curs de desfăşurare.

×
Subiecte în articol: obama soluţie militara criza siria