x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Obama este mânjit de sânge!”

“Obama este mânjit de sânge!”

de Şerban Mihăilă    |    19 Iul 2016   •   13:44
“Obama este mânjit de sânge!”
Sursa foto: Hilary Scheinuk/AP

Șeful sindicatului polițiștilor din Cleveland, detectivul Steve Loomis, a declarat că valul de asasinate, căruia i-au căzut victime, în mai puțin de o lună, opt membri ai forțelor de ordine, este rezultatul politizării unor povestiri false despre “rasismul” poliției americane. Aceste narațiuni periculoase ar fi întreținute de însuși președintele SUA.

 

Escaladarea tensiunilor interrasiale pe teritoriul țării și uciderea polițiștilor americani au loc din cauza faptului că declarații și mesaje absurde precum “Viețile negrilor contează” sunt validate de Barack Obama, iar mass media pun gaz pe foc, promovându-le obsesiv, a declarat Loomis, citat de site-ul http://www.realclearpolitics.com. Narațiunile false și imaginile deformate construite în jurul “poliției rasiste” au fost întreținute de liderul de la Casa Albă, “prin declarațiile sale care provoacă discordie”, a adăugat detectivul. “Președintele are mâinile mânjite de sânge și nu va reuși să se curețe vreodată (…) Cum naiba am ajuns să devenim personajele negative din țara asta? Din cauza relatărilor iresponsabile ale mass media și declarațiilor iresponsabile făcute de oameni care au credibilitate, cum ar fi președintele și alte celebrități!”, a spus Loomis. Aceste acuzații grave au fost făcute după ce un fost pușcaș marin de culoare a ucis trei polițiști și a rănit alți trei, într-o parcare din orașul Baton Rouge, duminică dimineață. Baton Rouge a fost scena unor puternice tensiuni interrasiale și a numeroase proteste contra forțelor de ordine, după ce un vânzător ambulant afro-american a fost omorât de poliție, la începutul lunii. Concomitent, un alt bărbat de culoare avea să fie împușcat de un polițist, în Minnesotta. Protestele din țară au fost urmate, în 7 iulie, de uciderea a cinci polițiști, în Dallas, de către un lunetist de culoare.

“Jur în fața lui Dumnezeu că iubesc acest oraș, dar nu știu dacă orașul mă iubește”, polițist de culoare, înainte de a fi ucis, duminică. 

×