x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama începe pregătirile pentru alegerile din 2012

Obama începe pregătirile pentru alegerile din 2012

15 Noi 2010   •   20:05

Principalul strateg al lui Barack Obama în timpul campaniei din 2008 pentru prezidenţialele americane, David Axelrod, şi-a anunţat intenţia de a începe de la sfârşitul iernii să se concentreze pe realegerea preşedintelui democrat în 2012, transmite AFP.

"La un moment dat, la sfârşitul iernii sau la începutul primăverii, mă voi întoarce la Chicago pentru a lucra la acest proiect", a declarat Axelrod la postul de televiziune Fox, lăsând să se înţeleagă că va demisiona atunci din funcţia de principal consilier al preşedintelui american.

După înfrângerea înregistrată de democraţi la alegerile legislative de la 2 noiembrie, în urma cărora republicanii au obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, Axelrod a apreciat că "doi ani reprezintă o veşnicie" şi că democraţii au tot timpul pentru a recupera voturile pierdute.

"Cu doi ani înaintea ultimelor alegeri, nimeni nu ar fi putut prezice că Barack Obama va fi ales preşedinte al Statelor Unite", a argumentat el.

David Plouffe, fost director de campanie al lui Obama, ar urma să preia postul lui Axelrod la Casa Albă, după plecarea acestuia din urmă. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe