x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obiectele personale ale preşedintelui Băncii Centrale poloneze, furate la Smolensk

Obiectele personale ale preşedintelui Băncii Centrale poloneze, furate la Smolensk

de Sînziana Stancu    |    29 Iun 2010   •   00:00

Obiecte personale, între care un ceas scump şi o pereche de butoni de cămaşă, ce au aparţinut preşedintelui Băncii Centrale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, care şi-a pierdut viaţa în tragedia aviatică de la 10 aprilie din oraşul rus Smolensk, în care au murit şi preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski şi soţia lui, precum şi 95 de persoane din elita ţării, au dispărut, după cum a informat Radio Polonia în pagina online.

Soţia lui Skrzypek, Dorota, a anunţat la 24 iunie Procuratura Militară din Varşovia că obiectele personale ale soţului ei dispăruseră. Ea nu le-a găsit când s-a dus la Moscova pentru a identifica trupul neînsufleţit al soţului ei, după accidentul din vestul Rusiei.

În timpul identificării corpului lui Skrzypek la morga din Moscova, familia sa a constatat dispariţia unui ceas elveţian din aur, marca Tourneau, şi a unei perechi de butoni pe care Skrzypek i-a purtat în ziua catastrofei, detaliază cotidianul Dziennik Gazeta Prawna. Familia a aşteptat două luni înainte de a informa Procuratura, sperând că obiectele pierdute vor fi găsite şi returnate.

Procuratura Militară din Varşovia nu a iniţiat însă nici o investigaţie, motivând că acest caz ar trebui analizat iniţial de Procuratura Civilă, care anchetează deja dispariţia unor cărţi de credit aparţinând unei alte victime a accidentului produs la Smolensk, istoricul Andrzej Przewoznik.


×
Subiecte în articol: externe