x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oboseala îi încurcă lui Gorbaciov călătoria prin Europa

Oboseala îi încurcă lui Gorbaciov călătoria prin Europa

09 Oct 2009   •   00:00

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, în vârstă de 78 de ani, şi-a scurtat o călătorie în Europa şi s-a întors în Rusia, din cauza "oboselii", a declarat joi purtătorul său de cuvânt, Vladimir Poliakov, informează AFP. "El a revenit (în Rusia). A aterizat ieri (miercuri)", a precizat el. Potrivit lui Poliakov, fostul preşedinte "nu are nimic special, este doar obosit. Din acest motiv, el a vrut să-şi scurteze călătoria".



Ultimul lider al Uniunii Sovietice urma să participe vineri la un eveniment în oraşul Torino, organizat de World political forum, o organizaţie în care ocupă funcţia de preşedinte.

El a efectuat câteva analize la spital, dar "totul este absolut normal" şi s-a întors acasă pentru a se odihni, a menţionat purtătorul de cuvânt. "Călătoria s-a desfăşurat într-un ritm intens. Acest lucru l-a obosit deoarece este în vârstă, 78 de ani. Din acest motiv, el a decis să-şi scurteze" călătoria. "Se odihneşte câteva zile", a adăugat el. Gorbaciov a fost spitalizat în decembrie 2008 la Moscova pentru îngrijiri oftalmologice, iar din această cauză nu a putut participa la reuniunea anuală a laureaţilor Premiului Nobel pentru Pace, la Paris.

Laureat al Premiului Nobel în 1990, Mihail Gorbaciov intervine frecvent în cadrul reuniunilor internaţionale. El conduce Fundaţia Gorbaciov care se ocupă de programe de caritate şi educaţie.

×
Subiecte în articol: externe