x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupele ucrainene vor fi sprijinite cu muniție de artilerie în urma unei inițiative a Cehiei

Trupele ucrainene vor fi sprijinite cu muniție de artilerie în urma unei inițiative a Cehiei

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   23:15
Trupele ucrainene vor fi sprijinite cu muniție de artilerie în urma unei inițiative a Cehiei
Sursa foto: Hepta

Trupele ucrainene vor începe să primească muniție de artilerie în cadrul unei inițiative conduse de Cehia pentru a spori aprovizionarea militară a Kievului până cel târziu în iunie, a declarat miercuri un oficial ceh de rang înalt de la Praga.

"Primele livrări din așa-numita < inițiativă cehă privind muniția > pot fi așteptate în Ucraina cel târziu în iunie", a declarat pentru Reuters consilierul pentru securitate națională de la Praga Tomas Pojar.

Pe de altă parte Praga a identificat o soluție pentru un sprijin cu 800.000 de cartușe din țări terțe spre a le furniza Ucrainei și spune că a strâns suficiente fonduri de la aliați pentru a achiziționa un prim lot de 300.000.

"Săptămâna aceasta, îi vom contacta pe colegii noștri cehi, când vor introduce un plan detaliat de aprovizionare cu privire la modul în care va funcționa acest lucru", a declarat ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba.

Cât despre livrarea obuzelor, aceasta va fi eșalonată pe parcursul anului, iar livrările inițiale "nu vor dura multe luni", a spus Kuleba. Se lucrează în prezent pentru a se asigura finanțarea pentru alte inițiative similare, a adăugat el.

"Dacă pe lângă inițiativa cehă în acest an vor fi puse în aplicare încă două inițiative, trupele rusești din Ucraina se vor confrunta cu probleme semnificative pe linia frontului", a mai spus Kuleba.

 

 

(sursa: Mediafax)

×