x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial din Ucraina: Sute de copii ucraineni sunt blocați în taberele de vară din Rusia

Oficial din Ucraina: Sute de copii ucraineni sunt blocați în taberele de vară din Rusia

29 Sep 2022   •   19:40
Oficial din Ucraina: Sute de copii ucraineni sunt blocați în taberele de vară din Rusia

Sute de copii din estul Ucrainei ar fi blocați în tabere de vară din Rusia, după ce au fost trimiși în vacanță înainte ca forțele ucrainene să recucerească părți din regiunea Harkov, potrivit Sky News.

Părinții copiilor, aflați în orașele ocupate de ruși și care au fost eliberate de ucraineni, încearcă acum cu disperare să îi aducă înapoi. 52 de copii din Izium și alți aproximativ 250 din alte orașe din regiunea Harkov, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, se află în mai multe tabere rusești, potrivit unui oficial al serviciilor secrete ucrainene.

Un convoi de autobuze a plecat din Izium la sfârșitul lunii august. Se pare că taberele în care au fost duși sunt la aproape 1.000 de kilometri distanță. Copiii nu au revenit la timp, iar la începutul lunii septembrie forțele ucrainene au reocupat orașele și satele în care locuiesc familiile celor mici.

Se pare că cei care au organizat călătoriile au fugit în Rusia. Comitetul Internațional al Crucii Roșii a încurajat familiile să își înregistreze copiii ca fiind dispăruți.

Procurorii ucraineni spun că este dificil să lanseze un caz penal, deoarece mulți dintre cei care le-au permis copiilor să meargă în tabere au semnat documente în acest sens.

(sursa: Mediafax)

×