x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial OMS, despre strategia imunizării colective: Este mortală, fără un vaccin

Oficial OMS, despre strategia imunizării colective: Este mortală, fără un vaccin

24 Iul 2020   •   15:36
Oficial OMS, despre strategia imunizării colective: Este mortală, fără un vaccin

Strategia aplicată de unele țări, precum Suedia, pentru imunizarea colectivă, în contextul pandemiei de coronavirus, este „mortală”, a declarat, vineri, șeful cercetătorilor Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, transmite Reuters.

Aceasta a mai afirmat că pentru a se ajunge la imunitate colectivă este necesar ca aproximativ 60% din populație să se infecteze, context în care un număr foarte mare de oameni ar muri din cauza bolii.

Soumya Swaminathan a mai precizat că singura cale de a ieși din această criză sanitară este prin vaccinare. Cercetătoarea a afirmat că procesul de testare a vaccinurilor, pentru siguranță și eficiență, poare dura ani de zile, însă poate fi accelerat în doar șase luni, dacă datele vor fi satisfăcătoare pentru organismele de reglementare şi dacă aceste organisme vor dispune de suficiente informaţii pentru a emite aprobări pentru scoaterea pe piaţă a noilor vaccinuri.

„Chiar dacă viteza este importantă, ea nu poate prima în faţa standardelor de siguranţă şi eficacitate. Nu se pune problema ca un prim vaccin anti-COVID să fie injectat imediat în milioane de oameni fără a se stabili în prealabil dacă într-adevăr protejează în faţa infecţiei sau dacă este suficient de sigur pentru a fi folosit pe populaţii mari", a explicat ea.

 

×