x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial sârb: "Negocierile de aderare la UE vor începe în ianuarie"

Oficial sârb: "Negocierile de aderare la UE vor începe în ianuarie"

07 Dec 2013   •   17:00
Oficial sârb: "Negocierile de aderare la UE vor începe în ianuarie"

Ministrul de externe sârb Ivan Mrkic s-a declarat convins că prima conferință interguvernamentală UE-Serbia, ce va avea loc foarte probabil în luna ianuarie, va reprezenta lansarea oficială a negocierilor de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană (UE), informează agenția de presă croată Hina.

Anterior, surse neoficiale sârbe anunțaseră că respectiva reuniune va avea loc până la finalul acestui an. La finalul conferinței ministeriale a OSCE de la Kiev, Mrkic a explicat că decizia privind data conferinței interguvernamentale va ține cont nu doar de considerente politice, ci și de apropierea sărbătorilor de iarnă.

''Este indubitabil faptul că Serbia va începe negocierile de aderare la UE. Debutul oficial al negocierilor va fi cel mai târziu în ianuarie și toată lumea susține acest lucru. Nu există noi compensații sau condiții'', a explicat oficialul sârb.

El a mai menționat că Serbia va prelua președinția OSCE în anul 2015, de la Elveția. ''Pentru Serbia, care până recent era considerată o problemă, aceasta va fi o recunoaștere a faptului că este în poziția de a ajuta alte țări să-și rezolve problemele'', a subliniat șeful diplomației sârbe.

×