x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olaf Scholz: Putin ''poartă responsabilitatea'' crimelor de război din Ucraina

Olaf Scholz: Putin ''poartă responsabilitatea'' crimelor de război din Ucraina

19 Apr 2022   •   23:50
Olaf Scholz: Putin ''poartă responsabilitatea'' crimelor de război din Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi că preşedintele rus Vladimir Putin poartă responsabilitatea ''crimelor de război'' în Ucraina care s-au soldat cu mii de morţi în rândul populaţiei civile, relatează AFP.

"Invazia rusă a Ucrainei este o ruptură răsunătoare cu dreptul internaţional" şi mii de civili au murit în "crime de război pentru care preşedintele rus poartă responsabilitatea", a estimat cancelarul în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, la finalul unei videoconferinţe cu preşedintele american Joe Biden şi mai mulţi omologi europeni.

"Resimţim o imensă durere pentru victime şi de asemenea o mare furie faţă de preşedintele rus şi acest război iraţional", a adăugat el.

Cu prilejul discuţiei, liderii şi-au reafirmat "completa solidaritate şi susţinerea lor" faţă de Ucraina.

Cancelarul german a subliniat că este de asemenea datoria lor "să împiedice o extindere a războiului la alte ţări" şi a reiterat că NATO "nu va interveni direct în război".

Social-democratul Olaf Scholz este foarte criticat în Germania, inclusiv în cadrul guvernului său de coaliţie cu Verzii şi liberalii, pentru presupusa sa reticenţă de a livra armele grele pe care le solicită Ukraina.

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz