x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Olanda suspendă dialogul privind cooperarea militară cu Rusia

Olanda suspendă dialogul privind cooperarea militară cu Rusia

de Agerpres    |    12 Apr 2014   •   16:25
Olanda suspendă dialogul privind cooperarea militară cu Rusia

Guvernul olandez a suspendat pe termen nelimitat dialogul pe care-l menţinea cu Rusia pe teme de cooperare în domeniul apărării, din cauza situaţiei din Ucraina, a informat sâmbătă Ministerul olandez al Apărării, transmite EFE.

Contactele au fost îngheţate până când se va ajunge la o soluţie satisfăcătoare a situaţiei din Ucraina, a declarat ministrul olandez al apărării, dna Jeanine Hennis-Plasschaert, într-un comunicat.

Dialogul cu armata rusă a fost suspendat, iar militarii ruşi nu mai pot participa la cursuri specializate organizate de Ministerul Apărării din Olanda, a explicat postul public de televiziune NOS.

Decizia executivului olandez survine după ce NATO a suspendat la începutul lunii orice cooperare cu Rusia, atât de natură civilă, cât şi militară, ca 'o consecinţă directă a intervenţiei militare ilegale' ruse în Ucraina şi pentru că Rusia a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Totuşi, Olanda va menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia în domeniul apărării prin intermediul ataşatului său militar, a precizat executivul olandez.

×
Subiecte în articol: Rusia olanda