x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS a aprobat primul vaccin împotriva mpox

OMS a aprobat primul vaccin împotriva mpox

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   21:15
OMS a aprobat primul vaccin împotriva mpox

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat vineri că a aprobat vaccinul împotriva mpox al Bavarian Nordic (BAVA.CO). Este primul vaccin împotriva mpox aprobat de agenție. Acesta va fi folosit pentru a limita răspândirea bolii în țările africane grav afectate.

Aprobarea, cunoscută sub numele de precalificare, deschide calea țărilor în curs de dezvoltare, dintre care multe nu au tehnologia și resursele necesare pentru a face verificări riguroase ale siguranței și eficacității vaccinurilor, să acceseze medicamentul, potrivit Reuters.

Aprobarea OMS înseamnă că un medicament este sigur și eficient. De asemenea, agențiile ONU așteaptă aprobarea OMS înainte de a cumpăra produse medicale.

Mpox este o infecție virală care se răspândește prin contact apropiat. De obicei, are forme ușoare, dar poate ucide dacă nu este tratată. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Congo de unde s-a răspândit în alte țări africane. O primă campanie de vaccinare a populației ar trebui să înceapă în octombrie în Congo.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: oms vaccin mpox