x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU: Donald Trump îl laudă pe "formidabilul" Kim Jong Un

ONU: Donald Trump îl laudă pe "formidabilul" Kim Jong Un

25 Sep 2018   •   06:44
ONU: Donald Trump îl laudă pe "formidabilul" Kim Jong Un

Revenit la ONU la un an după ce a ameninţat că va "distruge complet" Coreea de Nord, Donald Trump a lăudat luni bunele sale relaţii cu Kim Jong Un, al cărui spirit deschis l-a salutat, afişându-şi optimismul în acest spinos dosar. 

 

Abia sosit la New York pentru Adunarea Generală anuală a Naţiunilor Unite, preşedintele american şi-a apărat spectaculoasa schimbare de ton, rămânând însă evaziv în privinţa problemei centrale a denuclearizării. 

"Preşedintele Kim a fost foarte deschis şi, sincer, a fost formidabil", a declarat liderul de la Casa Albă care anul trecut îl ameninţase direct pe cel pe care l-a numit "Rocket Man". 

"Cred că vrea într-adevăr să se întâmple ceva", a continuat Donald Trump, confirmând organizarea unui al doilea summit după prima lor întâlnire, în iunie, la Singapore. "Va fi un format similar, probabil într-un loc diferit", a precizat el în cursul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in. 

În prima zi a unei săptămâni diplomatice încărcate în care Iranul ocupă un loc central, preşedintele american a adoptat un ton conciliant. Într-o scurtă alocuţiune privind lupta împotriva drogurilor, el a lăudat "potenţialul enorm" al ONU, care în această săptămână reuneşte circa 130 de şefi de stat şi de guvern în Manhattan. "Încet, dar sigur, acest potenţial se realizează", a adăugat Donald Trump. 

În trecut, omul de afaceri s-a referit cu ironie la Naţiunile Unite, acest "club unde oamenii se adună, vorbesc şi se simt bine". AGERPRES

×