x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful ONU pentru drepturile omului avertizează cu privire la creșterea extremei drepte în Europa

Șeful ONU pentru drepturile omului avertizează cu privire la creșterea extremei drepte în Europa

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2024   •   17:15
Șeful ONU pentru drepturile omului avertizează cu privire la creșterea extremei drepte în Europa

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a făcut apel miercuri la vigilență în fața creșterii politice a extremei drepte în Europa, citând narațiuni care dezumanizează migranții și solicitanții de azil.

„Trebuie să fim foarte vigilenți pentru că istoria ne spune, în special în Europa, că defăimarea celuilalt, că denigrarea celuilalt este un semn prevestitor pentru ceea ce va urma”, a declarat Volker Turk reporterilor în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

„Este un semnal de alarmă pe care trebuie să îl tragem”.

Partidele de extremă-dreapta au câștigat luna trecută în Parlamentul European, iar Franța organizează un tur de scrutin în acest weekend, în cadrul căruia opozanții Adunării Naționale de extremă-dreapta și antiimigrație încearcă să îi blocheze accesul la putere, relatează Reuters.

Turk, care se află aproape la jumătatea mandatului său de patru ani în calitate de șef al ONU pentru drepturile omului și a cărui sarcină este de a denunța regresul libertăților, a luptat ani de zile pentru a spori protecția refugiaților.

Ca austriac, a cărui țară a devenit un focar de antisemitism în anii 1930 și a participat la Holocaust după anexarea sa de către Germania nazistă în 1938, el a citat anterior dorința de a preveni viitoarele atrocități ca parte a inspirației sale.

„În Europa am asistat, din păcate, la o creștere a discursului instigator la ură, la o creștere a discursului discriminatoriu și este important ca liderii politici să fie foarte clari cu privire la faptul că ar trebui să existe toleranță zero pentru discursul instigator la ură și pentru orice încercare de a-i denigra pe alții”, a declarat el.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: onu europa extrema