x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oprah Winfrey, eveniment de susținere pentru Kamala Harris cu zeci de celebrități. Julia Roberts, Ben Stiller sau Meryl Streep s-au alăturat campaniei

Oprah Winfrey, eveniment de susținere pentru Kamala Harris cu zeci de celebrități. Julia Roberts, Ben Stiller sau Meryl Streep s-au alăturat campaniei

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2024   •   08:26
Oprah Winfrey, eveniment de susținere pentru Kamala Harris cu zeci de celebrități. Julia Roberts, Ben Stiller sau Meryl Streep s-au alăturat campaniei

Un eveniment virtual plin de vedete, găzduit de Oprah Winfrey joi seară pentru a stârni entuziasmul pentru campania lui Kamala Harris, a fost marcat de momente lacrimogene și susțineri ale celebrităților, atrăgând sute de mii de telespectatori pe rețelele sociale, scrie Reuters.

Winfrey a găzduit evenimentul „Unite for America” împreună cu grupul de activiști Win with Black Women, cu scopul de a înscrie oamenii la vot și de a o susține pe Harris în state precum Pennsylvania, Georgia și Michigan, care vor decide alegerile din 5 noiembrie.

Shanette Williams, mama lui Amber Nicole Thurman, o femeie de 28 de ani din Georgia care a murit în august 2022 după o întârziere a tratamentului în spital legată de legile restrictive ale statului privind avortul, a spus audienței: „Vă uitați la o mamă care este distrusă, cea mai mare durere pe care o poate simți vreodată o mamă, un părinte”.

Harris a răspuns: „Sunt atât de tristă. Iar curajul de care ați dat dovadă cu toții este extraordinar”. Mulți dintre cei aproximativ 400 de spectatori din studio erau în lacrimi.

 

 

Natalie Griffith, o elevă de 15 ani de la Liceul Apalachee din Georgia care a fost împușcată de două ori în timp ce se afla la ora de matematică în urmă cu două săptămâni, stătea cu părinții ei în primul rând.

„Ce facem?”, a întrebat mama lui Natalie, Marilda Griffith. „Avem o treabă, acea treabă este să ne protejăm copiii. Trebuie să oprim acest lucru”, a spus ea, în timp ce plângea, împreună cu alte persoane din public.

Harris și democrații au promis să restabilească dreptul național la avort, afectat de o decizie a Curții Supreme din 2022, și să adopte o interdicție privind armele de asalt, adesea folosite în împușcăturile în masă.

Celebrități precum comedianții Chris Rock și Ben Stiller, împreună cu actorii Julia Roberts, Meryl Streep și Bryan Cranston s-au alăturat evenimentului și și-au oferit motivele pentru care o susțin pe Harris sau i-au pus întrebări acesteia.

„Vreau să-mi aduc fiicele la Casa Albă pentru a o întâlni pe această femeie de culoare președinte”, a spus Rock.

Harris a avut un moment de nesiguranță, când Winfrey a spus că nu știa că Harris deține o armă până la dezbaterea ei cu adversarul republican Donald Trump.

 

 

„Dacă cineva intră prin efracție în casa mea, va fi împușcat”, a spus Harris. „Probabil că nu ar fi trebuit să spun asta”, a adăugat ea.

Consilierii de campanie ai lui Harris spun că aproape 200.000 de persoane s-au înscris pentru a urmări transmisiunea live, iar audiența YouTube a fost de aproape 100.000 la final. Conturile de Instagram, Facebook, Tiktok și Twitch atât pentru Winfrey, cât și pentru Harris au afișat, de asemenea, evenimentul.

Într-un sondaj Reuters recent, Harris îl conducea pe Trump cu 47% la 42%.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×