x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oraşe evacuate în Australia

Oraşe evacuate în Australia

03 Ian 2020   •   11:30
Oraşe evacuate în Australia
Sursa foto: pixabay.com

Zeci de mii de turişti s-au grăbit să părăsească oraşele populare de pe litoralul Australiei, fugind din calea focului ce se răspândeşte cu repeziciune, în timp ce nave militare şi elicoptere au pornit în misiuni de salvare a altor mii de persoane captive ale flăcărilor, a transmis, ieri, Reuters.

În afara supermarketurilor şi a benzinăriilor din apropierea zonelor ce prezintă un grad ridicat de pericol s-au format cozi lungi, atât locuitorii cât şi turiştii dorind să se aprovizioneze pentru a se refugia în adăposturi subterane sau pentru a fugi. Multe magazine şi benzinării erau deja golite. Principalele drumuri au fost închise din cauza riscurilor de incendiu, lăsând şoferilor doar câteva rute de scăpare, ceea ce a provocat mari blocaje în trafic. Peste 50.000 de oameni au rămas fără curent electric şi unele oraşe nu au avut acces la apa potabilă, după ce incendiile catastrofale s-au răspândit în regiune pe 31 decembrie.

 

Autorităţile au cerut evacuarea mai multor oraşe de pe coasta de sud-est, zonă extrem de populară în actualul sezon al vacanţei de vară.

×