x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orfani miliardari

Orfani miliardari

de Sînziana Stancu    |    13 Oct 2009   •   00:00

Doi orfani, care au fost adoptaţi de o prinţesă din Italia, revendică în justiţie moştenirea de peste un miliard de euro lăsată de mama lor adoptivă.



Archibald şi Mary au fost luaţi în anii '60 dintr-un orfelinat din Londra de prinţesa Orietta Pogson Doria Pamphilij. Cu mama lor adoptivă, orfanii au dus o viaţă nemaipomenită, bucurându-se din plin de bogăţie şi numeroase privilegii. Ei au primit şi titlul de prinţi, fiind botezaţi de mama prinţesă, ca prinţul Jonathan şi prinţesa Gesine. Cei doi copii adoptaţi nu aveau nici o legătură de rudenie înainte de adopţie. Au crescut împreună ca fraţi într-un palat din Roma şi au învăţat în şcoli publice din Marea Britanie, scrie Daily Express.

RUPTURA
Mama lor adoptivă a murit în 2000, la vârsta de 78 de ani. O dată cu moartea ei, averea familiei, estimată la peste 1,064 miliarde de euro, a fost împărţită între copii. Cu timpul, între ei au apărut neînţelegeri, iar acum sunt implicaţi într-un proces care a şocat elita socială din Italia şi care ar putea destrăma familia.

Prinţesa Gesine, în vârstă de 45 de ani, a intrat în conflict cu fratele ei homosexual când el şi partenerul său, originar din Brazilia, au avut doi copii cu ajutorul unei mame surogat. De confesiune catolică, ea nu a fost de acord cu stilul de viaţă al fratelui său şi încearcă să stabilească paternitatea copiilor ­ Emily, în vârstă de 3 ani, şi Filippo Andrea, de 2 ani ­ pentru a se asigura că vor avea, la rândul lor,  drept de moştenire a averii familiei. De asemenea, Gesine este îngrijorată că mama naturală a copiilor ar putea încerca să-şi revendice şi ea dreptul la avere.

×
Subiecte în articol: externe