x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ostatici la banca Barclays

Ostatici la banca Barclays

de Sînziana Stancu    |    28 Iun 2010   •   00:00
Ostatici la banca Barclays
0-125005-bancaostatici.jpgUn bărbat înarmat cu o puşcă a luat ostatice, luni după-amiază, mai multe persoane, la banca Barclays din Ashford, în comitatul Surrey, în  sud-estul Angliei, a aunţat poliţia locală, citată de AFP.

"Mai multe persoane erau în interiorul băncii şi credem că bărbatul se află încă în clădire. Credem că mai sunt persoane în interior", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Surrey.

Două străzi au fost închise, iar poliţia a încercuit banca Barclays imediat după incident. Poliţiştii au încercuit zona, care este supravegheată şi de un elicopter. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 16:00.

Un chelner al unui restaurant indian din vecinătatea băncii a declarat pentru BBC că este "şocat" de ceea ce se petrece acolo, mai ales că este vorba despre o bancă "foarte liniştită, cu personal puţin". "Ashford este un loc liniştit, faţă de alte oraşe din zonă, ca Feltham sau Staines", a adăugat bărbatul de 26 de ani, Shafiul Alam.

FEMEI ELIBERATE
Potrivit publicaţiei britanice The Sun, banditul a eliberat două femei imediat după ce poliţia a încercuit zona, iar după o oră,  încă opt, care au ieşit din clădirea băncii cu mâinile legate la spate cu cordoane de cablu.

Martorii oculari au povestit că banditul poartă un costum alb, asemănător criminaliştilor. El era foarte agitat când a intrat în bancă, de unde a încercat să fure bani, ameninţând persoanele aflate acolo cu arma. În bancă se află încă ostatici, al căror număr nu se cunoaşte exact, cu care banditul intenţionează să-şi petreacă toată noaptea. Între timp, poliţiştii au stabilit o legătură telefonică cu infractorul, pe care încearcă să-l convingă să elibereze şi ceilalţi ostatici. Deocamdată, poliţia exclude o intervenţie în forţă, de teamă ca ostaticii să  nu fie ucişi de bandit. "Siguranţa publică este prioritatea noastră", a declarat şeful poliţiei oraşului.

×
Subiecte în articol: externe