x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistan: Atentat cu bombă împotriva ONU

Pakistan: Atentat cu bombă împotriva ONU

06 Oct 2009   •   00:00

Cinci angajaţi ai ONU au fost ucişi ieri când un kamikaze în uniformă militară a făcut să explodeze bomba sa în clădirea ultrasecurizată a unei agenţii a Naţiunilor Unite la Islamabad, capitala Pakistanului.



Această ţară, aliat-cheie al Statelor Unite în "războiul /lor/ contra terorismului", a căzut pradă unui val de atentate comise de talibani legaţi de Al Qaida, care au făcut aproape 2.150 de morţi începând din iulie 2007, aminteşte AFP. Acest nou atac sinucigaş s-a produs în plin centrul Islamabadului, plasat în alertă maximă mai ales după ce talibanii pakistanezi au promis să îl răzbune pe şeful lor, ucis în august de o rachetă americană în nord-vestul ţării.

Programul Alimentar Mondial /PAM / al ONU a anunţat la sediul său din Roma că cinci membri ai personalului său au fost ucişi şi mai mulţi dintre colegii lor răniţi. Cele cinci victime sunt patru cetăţeni pakistanezi şi unul irakian, potrivit comunicatului care precizează identitatea lor.

Secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a denunţat o "crimă duşmănoasă" şi ONU a închis toate birourile sale în Pakistan "până la un nou ordin".

×
Subiecte în articol: externe