x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panetta, noul şef al Pentagonului.

Panetta, noul şef al Pentagonului.

22 Iun 2011   •   21:00
Panetta, noul şef al Pentagonului.

Senatul american a aprobat marti nominalizarea lui Leon Panetta (foto), actualul director al CIA, la conducerea Penta­go­nului. Panetta, in varsta de 72 de ani, a fost aprobat in unanimitate de cei 100 de membri ai Senatului, o unanimitate rara pentru un membru al Administratiei federale, informeaza AFP. Senatorii au laudat succesele lui Panetta la sefia Agen­tiei Centrale de Informatii si au salutat rolul pe care acesta l-a jucat in ampla misiune de urmarire si eliminarea a lui Ossama ben Laden (ucis de un comando in Pakistan, in luna mai).

Decizia Senatului SUA reprezinta cadoul perfect pentru ziua de nastere a noului secretar american al Apararii. John McCain, repu­blicanul cu cel mai inalt rang in Comisia pentru Aparare din Senat, a vorbit despre experienta si capacitatea lui Panetta de 'a face in asa fel incat Statele Unite sa isi atinga obiectivele in cele trei conflicte in care sunt implicate fortele americane: Irak, Afganistan si Libia'.

Anuntul confirmarii lui Panetta la sefia Departamentului Apararii a fost facut cu cateva ore inainte ca presedintele Barack Obama sa anunte planul pentru primele retrageri ale trupelor americane din Afganistan – 10.000 de militari urmeaza sa fie adusi acasa, in doua etape, inainte de sfarsitul anului in curs. Din aceasta perspectiva, misiunea lui Panetta va fi aceea de a gestiona retragerea si restul operatiunilor in Afganistan.

×
Subiecte în articol: externe