x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pantofi noi

Pantofi noi

de Anca Aldea    |    14 Dec 2005   •   00:00
Pantofi noi

Doi ani a zacut Saddam in inchisoare si deja se simte frustrat si stresat ca nu are incaltaminte noua cu care sa se afiseze in sala de audieri.

In sfarsit, Saddam Hussein isi va vedea visul cu ochii. Cand, la 21 decembrie, va trebui sa reapara in fata completului de judecata pentru audieri, fostul presedinte irakian va fi incaltat cu o pereche de pantofi nou-nouti. De doi ani, Saddam nu si-a mai schimbat pantofii. Asa ca a facut apel la avocati sa-l ajute. O iesire in public, chiar daca este vorba de o aparitie in sala de judecata, trebuie sa respecte anumite reguli de vestimentatie.

Unul dintre avocati, qatariotul Nejib Al-Nouaimi, sustine ca moralul fostului dictator este "foarte bun". Fostul dictator nu a incetat sa scrie versuri si pare vesnic doritor de lectura. De cand a ajuns dupa gratii, a cerut, fara succes pana acum, sa i se aduca volumul Al-Moukadima, semnat de istoricul si sociologul tunisian Ibn Khaldoun.

CONFORT. Aparatorii lui Saddam au incercat sa-i asigure acestuia tot confortul. "Am cerut sa i se dea un aparat de radio si un televizor, lenjerie si ziare", spune Al-Nouaimi, care si-a marturisit dezamagirea fata de conditiile de detentie in care este tinut fostul "macelar din Bagdad".

Avocatul vorbeste cu mandrie despre fostul lider irakian. Saddam, spune Al-Nuaimi, nu numai ca a refuzat propunerea de a-si vedea familia, pentru ca ingrijorarea lui actuala o reprezinta Irakul, dar simte nevoia de a conferi o dimensiune poetica in intrevederile avute cu avocatii sai. "In timpul discutiilor, obisnuiam sa declamam versuri", a spus avocatul. "Franchetea este principiul nostru, iar minciuna - principiul lor, ca si nedreptatea", spunea Saddam la 4 decembrie.

×
Subiecte în articol: externe