x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa condamnă tratamentul aplicat migranților în Europa

Papa condamnă tratamentul aplicat migranților în Europa

05 Dec 2021   •   17:14
Papa condamnă tratamentul aplicat migranților în Europa

Papa a denunțat "interesele personale înguste și naționalismul" legate de modul în care Europa îi tratează pe migranți, vorbind pe insula grecească Lesbos, relatează BBC.

Papa s-a întâlnit cu zeci de migranți, și a spus că aceștia sunt folosiți pentru propagandă politică.

El a îndemnat la o analiză a cauzelor migrației, cum ar fi "războaiele uitate", în loc să îi pedepsească pe cei care resimt efectele acestora, și a criticat construirea de ziduri pentru a ține oamenii afară.

"În Europa există persoane care persistă să trateze problema ca pe o chestiune care nu îi privește - acest lucru este tragic", a spus el. "Istoria ne învață că interesul personal îngust și naționalismul duc la consecințe dezastruoase".

"Este ușor să influențezi opinia publică prin insuflarea fricii față de celălalt", a spus Papa Francisc. "Cauzele ar trebui atacate, nu oamenii săraci care plătesc consecințele și care sunt chiar folosiți pentru propagandă politică".

Papa a invocat războiul, acordurile economice "în care oamenii trebuie să plătească" și comerțul cu arme ca factori care îi determină pe oameni să caute o viață mai bună în altă parte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Papa Francisc