x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa spune că „încă nu se simte bine”, în prima apariție de la anularea călătoriei în Dubai

Papa spune că „încă nu se simte bine”, în prima apariție de la anularea călătoriei în Dubai

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   19:00
Papa spune că „încă nu se simte bine”, în prima apariție de la anularea călătoriei în Dubai
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc s-a întâlnit cu credincioșii, miercuri, la Vatican, și le-a transmis că nu se simte bine. Discursul său a fost citit de un asistent, scrie Reuters.

După ce a salutat persoanele prezente în sala Paul al VI-lea, suveranul le-a transmis credincioșilor că „deoarece încă nu mă simt bine cu această gripă, (n.r. vocea mea) nu este plăcută”.

El a precizat că un asistent va citi textul principal în locul său.

Vaticanul a anunțat, marți, că Papa Francisc nu va mai face călătoria de trei zile pe care o avea planificată la Dubai, la recomandarea medicului.

„Deși starea clinică generală a Sfântului Părinte s-a îmbunătățit în ceea ce privește gripa și inflamația tractului respirator, medicii i-au cerut papei să nu facă această călătorie”, se arată într-un comunicat.

Papa Francisc, care are probleme de mers din cauza unei afecțiuni la genunchi și care uneori folosește un scaun cu rotile, a ajuns la audiența de miercuri mergând, ajutat de un baston.

Vaticanul anunțase luni că Papa își va limita activitățile în această săptămână pentru a-și conserva forțele după ce a contactat gripa.

O tomografie computerizată efectuată sâmbătă la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamație la plămânii papei care a provocat dificultăți de respirație. El primea antibiotice pe cale intravenoasă, a precizat luni Vaticanul.

În tinerețe, în Argentina, țara sa natală, lui Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc dubai sanatate